CFMOTO THUNDER RACING TEAM, pozitia a cincea in clasa QUAD la celebrul Raliu Dakar

Pilotul Antanas Kanopkinas s-a impus cu o performanta impresionanta la Raliul Dakar, obtinand a cincea pozitie la clasa QUAD. Cel mai dur rally-raid al lumii a avut loc intre 5 – 19 ianuarie, pentru 15 zile si 12 etape oficiale. Brandul chinez a concurat pentru prima data la acest prestigios eveniment. Antanas a pilotat un ATV CFORCE 1000 modificat, reusind sa inscrie un nou record pentru cea mai buna performanta a brandului in aceasta clasa, cu un timp total de 113 ore, 25 minute si 50 secunde.

Desi au avut statut de rookie, pilotul si producatorul au dat dovada de abilitati exceptionale. Antanas a obtinut, anterior, rezultate deosebite la Campionatul W2RC World Cross-Country Rally si in cadrul Abu Dhabi Desert Challenge. In 2023, CFMOTO THUNDER RACING TEAM concurase deja la W2RC cu CFORCE 1000 si avea securizat un loc pe podium la Abu Dhabi Desert Challenge. Aceste realizari au alimentat cu entuziasm echipajul si riderul, incurajandu-i sa isi arate potentialul in cea mai dificila cursa din lume. CFMOTO CFORCE 1000 a dovedit, cu acest prilej, ca este un vehicul 4×4 robust si performant.

Organizatorii Raliului Dakar au crescut in mod deliberat dificultatea etapelor initiale pentru editia 2024. Modelul CFORCE 1000 a castigat rapid notorietate in clasa QUAD, multumita performantei incredibile a lui Antanas. Depasind cu brio provocarile stabilite de organizatori, Antanas s-a clasat al 6-lea in etapa a doua si a imbunatatit vizibil rezultatele pentru a se afirma in clasamentul general.

In orice caz, pentru un concurent aflat la prima participare, esecul este inevitabil in incercarea de a deveni mai puternic. In etapa 48 ore Chrono, din cauza terminarii combustibilului, Antanas a chemat salvarea cu elicopter cu doar 3,7 km inainte de linia de finis. In etapa a 11-a, o janta s-a facut bucati din pricina pietrelor, impiedicandu-l sa incheie etapa. Din fericire, privilegiile categoriei secunde a raliului i-au permis sa continue participarea in etapele urmatoare.

Aceste realizari si experiente vor contribui, fara indoiala, la o performanta formidabila pentru CFMOTO si CFMOTO THUNDER RACING TEAM in cadrul curselor viitoare. Previziunile sunt inalte in ceea ce priveste performanta lor la urmatoarele curse W2RC 2024, precum si la raliurile regionale.

Unic concurent din China la clasa QUAD la Raliul Dakr, CFMOTO devine primul brand chinezesc care depaseste numeroase provocari, iar rezultatele reflecta cei 35 de ani de expertiza in cercetare off-road profesionista si dezvoltare in tehnologie si capacitati robuste. ATV-ul CFORCE 1000 s-a confruntat cu un teren plin de obstacole, traversand zone stancoase, dune si canioane. Performanta inalta, capacitatile off-road superioare si stabilitatea remarcabila au fost validate in arena desertului.

0 13