Raliul Albaniei este o competitie extrem de provocatoare. Concursul se apropie de final, iar participantii mai au de infruntat doar o etapa. La proba de vineri, concurentii au avut de strabatut mai mult de 400 kilometri pentru a ajunge in Tirana, capitala albaneza. Riderii din echipajul CFMOTO Thunder Racing Team au precizat ca misiunea principala de astazi a fost sa ajunga in siguranta la finis si sa isi pastreze pozitiile in clasament.

„A fost o zi foarte distractiva. Prima sectiune de viteza a fost stancoasa, asa ca am pilotat cu grija, nu ne-am grabit. Nu am intampinat dificultati de navigatie. Pot spune chiar ca mi-a placut, a fost o cursa usoara”, a povestit racerul de quad-uri Adomas Gančierius dupa competitia de vineri.

Pilotul a adaugat ca intre prima si a doua sectiune a zilei a fost o legatura de 90 km, in principal doar off road. A durat cam doua ore si jumatate pentru ca pilotii sa parcurga distanta, in conditiile in care aceasta portiune a fost clar mai obositoare chiar si decat zona de viteza.

„A doua sectiune de viteza a zilei a fost majoritat de downhill si tot timpul a trebuit sa am in vedere ca trebuie sa incetinesc. Mecanicii urmeaza sa rezolve problema cu cilindrul care a pierdut scanteia cand am strabatut o zona cu apa; in rest, totul pare in regula”, a concluzionat Adomas Gančierius. Acesta a mai spus ca nu au existat alte daune la vehiculele CFMOTO de concurs in afara de aceasta minora defectiune.

Un alt pilot din echipa CFMOTO Thunder Racing, Antanas Kanopkinas, a amintit ca runda a fost, in egala masura, uda si interesanta: „Azi a fost destul de interesant. Apropo, legatura a putut fi facuta si ca sectiune de viteza. In orice caz, pe scurt, a fost o zi umeda cu numeroase balti pretutindeni”.

Dupa finis, A. Kanopkinas a adaugat ca obiectivul major a fost sa ajunga in siguranta si fara daune la vehicule, pentru a-si pastra pozitia in clasament. Totusi, experimentatul rider nu se grabeste sa sarbatoreasca, deoarece mai este o zi, chiar daca una scurta, si inca nu este vreme pentru relaxare.

Sambata, riderii au de completat o etapa care incepe si se termina la Tirana. Va fi cea mai scurta zi a competitiei, cu un traseu sub 100 km. Toti concurentii stiu ca raliul se incheie doar dupa ce trec de linia de finis, asa ca indiferent ca va fi o zi scurta, surprizele nu sunt un lucru care poate fi exclus.

0 3